divendres, de març 28, 2014

UN NOU TREBALL, UN NOU LLIBRE...
CLIQUEU SOBRE LA IMATGE PER AMPLIAR-LA

Montcada i Reixac compta amb un dèficit de llibres editats  referents a ell, es cert que en els darrers anys  s’ han publicat interessants llibres, que van omplint aquesta mancança de textos editats. Cal destacar el paper  que persones com en Josep i en Ricard juguen en aquest treball de recuperar i aportar informació de moments,instant i situacions de la vida del municipi i de els seves persones, aquest nou llibre de ben segur es una mostra d’ aquesta feina feta en els darrers anys, enhorabona a tots dos i  a la Fundació... 

A continuació publico un text  escrit per en Jaume Aragall coneixedor d’ aquest  treball i dels autors de mateix.

El pròxim 10 d'abril, a les 19.30 h, es presenta a l'Auditori Municipal el llibre "940 dies. La Guerra Civil a Montcada i Reixac", dels historiadors Josep Bacardit i Ricard Ramos, una obra que conec de primera mà ja que he tingut l'oportunitat, i el plaer, de viure la seva gestació final de ben a prop.

Ho diré d'una forma breu: LLEGIU-LO. Definitivament, crec que és un dels llibres més complets sobre una mateixa temàtica dels que s'hagin escrit mai al nostre poble. I de llenguatge entenedor alhora que, sense ser pretesament científic, molt rigorós.

Una obra d'història local que mira més enllà perquè, a part de l'acurat marc general que es fa d'aquests anys, és precisament a partir del localisme que es fa més evident, més a flor de pell, el que va suposar la Història (en majúscula) de la nostra Guerra Civil per a tanta gent, d'un bàndol i de l'altre.

Un llibre que enganxa i que sorprèn traient a la llum determinats episodis gairebé desconeguts fins ara del que fou un dels períodes més dramàtics del nostre més pròxim passat.

Sincerament, no us el perdeu!


Jaume Aregall

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...