diumenge, d’agost 09, 2009

LA RIOJA,estiu 2009.

Les vinyes son un símbol de la Rioja, però us recomano que visiteu aquesta terra que amaga moltes coses interessants. Tinc la sort que des de fa temps tinc alguns amics, per treball he viatjat, però també amb la família he pogut recórrer un poc aquesta terra que és per a mi un indret molt especial.

Aquest estiu per motius d’ un casament he estat dos dies per terres de la Rioja , he pogut conèixer nous indrets, comprovar que encara ara hi ha llocs i paisatges que em sorprenen .

No soc cap guia turistic, ni expert de la Rioja, però us recomano que us deixeu perdre per Nájera, per Haro, per Briones ( no us perdeu el Museu del vi de Dinastia Vivanco), per Sant Vicente de la Sonsierra, des de dalt del seu castell o l’ església podreu contemplar un impressionant paisatge. Briñas, Anguiano, Ezcaray, etc., sense deixar de banda a Logroño, la zona del riu Ebre al seu pas per la ciutat, el carrer del Laurel de nit, la plaça del Espolon, etc.

Recomano tastar la Rioja poc a poc, en varies dosis, en diverses estacions, el paisatge canvia de la primavera a la tardor, de vins millor que feu cas a els experts, visiteu les bodegues, però sobre tot deixeu-vos assessorar per les vinoteques de la zona, us proposaran
vins de noms no coneguts que us aportaran unes sensacions positives i agradables.

A uns disset km de Anguiano hi ha aquest monestir de Valvanera, la seva verge és la patrona de la Rioja, està en un paratge que val la pena contemplar.
els monjos benedictins, son els que tenen cura d’ aquest lloc de culte i peregrinació.


Anguiano, poble petit, situat a la Rioja Alta, que compta amb la centenària tradició de la baixada de 8 joves que son “danzadores con zancos “, que és realitza per Santa Maria Magdalena, els dies 23 i 24 de juliol. Aquest carrer es per on baixen els dansaires.



Plaça a Ezcaray, poble turístic de la Rioja, a prop hi ha les pistes d’ esquí.

L’ església de Zarratón, la Rioja

A la Rioja tenen llocs interessants per anar a menjar, la seva cuina tradicional és motiu de provar-la, val la pena, a Zarratón hi trobareu un restaurant que us recomano, és diu Palacio de Casa Fuerte ( www.casafuerte.es ).



L' ajuntament d' HARO

Paisatge a Sant Vicente de la Sonsierra, la Rioja


Al fons San Vicente de la Sonsierra


Ha estat una estada curta, però és una dosis més de Rioja, compartir una estona amb amics, compartir el viatge amb la meva dona, poder gaudir del paisatge i de indrets nous, així com poder tastar nous plats de la cuina, i provar nous vins, ha estat una experiència d’ aquest estiu 2009, que em reconforta.




         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...