dilluns, d’agost 22, 2016

ÉS GRÀCIA NI MÉS NI MENYS,LA FESTA MAJOR....

  

 
La Festa  Major de Gràcia , és la Festa mediàtica per excel·lència , els medis de comunicació dediquen diversos espais per parlar d’ ella , de ben segur mèrits tenen perquè així sigui.
Enguany he pogut visitar-la en un parell d’ ocasions, en algunes coses tinc una sana enveja, en altres tinc un grau de compassió ( no és potser encertat dir-ho), una sèrie de factors fa que la Festa comporti unes sensacions agres – dolces . La seva tradició, al 2017 farà 200 anys, la seva peculiaritat i originalitat, la participació de veïns i veïnes en l’ organització de les activitats i en la realització dels guarniments dels carrers , balcons i portals.
Gràcia es punt de visita gairebé obligada per tot turista que visita Barcelona, la massificació que es produeix fa que molts veïns i veïnes de la Vila, marxin de casa en aquets dies, sorolls, aldarulls, accions incíviques com destrossar decorats, pixades fora de test, brutícia, etc., son motius més que suficients per fer-ho.
El comerç en part obert , la riuada de gent amb ganes de participar , els mòbils i càmeres disparant un munt de fotografies sense necessitat de ser orientals, la música, els carrers estrets que proporcionen ombra , la cara dels nens admirant els ninots , els aires de festa amb una amplia gama de activitats culturals i festives, fan que Gràcia sigui any rere any visitada i viscuda.
No voldria sentir-me part de la culpa ni molestar a els veïns i veïnes, jo sóc dels que de tan en tan visita Gràcia per la seva riquesa com a Vila dins de Barcelona, per la seva identitat i per la seva peculiaritat que manté durant tot l’ any... per cert també soc dels que fotografia per compartir imatges de una Festa que espero que sigui dels graciencs i gracienques, però també dels visitants.

A LA MARIA, LA MEVA  MARE   A la Maria ... Escric perquè ho necessito fer-ho ( capítol 1 ) A la matinada del 16 d' abril ....he sort...