diumenge, d’agost 16, 2009

LA FOTOGRAFIA, estiu 2009.

Gerda Taro a Guadalajara, autor de la fotografia desconegut, juliol del 1937.

Visitar museus, exposicions temporals, etc., és un altre manera de fer vacances, avui diumenge dia 16, he estat a Barcelona al MNAC, a dalt de Montjuïc, des d’ on veus una estampa de la ciutat que diàriament un munt de turistes fotografien. Avui a primera hora a les 10 que és quan obren ja he vist a turistes asseguts en l’ escalinata contemplant la ciutat, donant l’ esquena a un tresor mig desconegut per la gran majoria de visitants de la ciutat i dels propis barcelonins, com és el Museu.
Avui he tingut la sort de poder contemplar, mirar, i observar dues exposicions a priori molt interessants:“Això és la guerra ¡ “ de Robert Capa(1913-1954) , i la “Gerda Taro” de la fotògrafa Gerda Taro (1910-1937).
En Robert Capa és un dels fotògrafs més destacats del segle XX en Gerda Tardo va ser una fotoperiodista avançada al seu temps. Va morir mentre cobria la batalla de Brunete va ser aixafada per un tanc. En el cas de Robert capa la seva fotografia ha estat més coneguda per el gran públic, sobre tot la fotografia “ Mort d’ un milicià republicà, Cerro Muriano, Còrdova, España.( aquesta fotografia , no està exempta de polèmica, doncs hi ha que diu que està preparada )
Teniu l´ oportunitat de visitar les exposicions, he de dir-vos que a mi m’ han agradat he de reconèixer que la de Gerda Taro, m’ ha sorprès, era una fotògrafa desconeguda per a mi, considero que compta amb fotografies prou interessants, que val la pena pujar al Museu.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...