dimecres, de juny 30, 2010

UNA FOTOGRAFIA QUE ENS PARLA


cliqueu sobre la fotografia per ampliar-la


Ja sé que les fotografies no reprodueixen efectes sonors , però si que ens parlen, que ens aporten informació, ens documenten. Us recomano que mireu , que observeu, que contempleu sense presses una fotografia antiga o recent, ella us dirà moltes coses.
Aquesta fotografia realitzada lo més segur en els anys 50, ens mostra una interessant estampa de Mas Rampinyo, la fotografia d’ autor desconegut ens aporta un munt de informació.
El carrer que hi ha perpendicular a la imatge és l’actual Pep Ventura ( antic Ramon Llargués), al fons podem veure la Pista que en l’ anterior comentari he parlat de’ ella, el fum que desprenia Aismalibar en l’ època, les cases , etc..
La importància de la fotografia com a document gràfic és evident, és el consol que ens queda per si volem recordar com era el Mas Rampinyo d’abans. La pista que observem de tenis estava al club d’ Aismalibar, actualment hi ha un centre d’ oci i serveis anomenat el Punt ( ni el nom varen respectar).
Ara quan tot just sembla que Asimalibar tanca les portes , és oportú publicar aquesta imatge, un record a una empresa que va suposar una transformació en el paisatge urbà i rural, que va ser eix principal en la economia del veïnat, que va transformar la vida social i laboral de tot un municipi.

( la fotografia ha estat publicada en el llibre la La Unió 75 anys d’ Història, i en el darrer Veïnat del mes de juny 2010)

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...