dimecres, de juliol 21, 2010

VA PER A TU , ANDREU.

vista general de la sala d' exposicions
La inauguració va comptar amb la presència de bastant pùblic.

autoretrat de l' Andreu


Fotografia d' amics de l' Andreu

Fins el 5 de setmebre teniu temps per visitar l' exposició de pintures de l' Andreu Guardia Vilalta, a la Casa de la Vila a Montcada Centre.Una exposció que val la pena visitar.

Vaig tenir l' oportunitat de llegir unes paraules sobre l' Andreu, les reprodueixo per si les voleu llegir més atentament.


BONA TARDA A TOTHOM

Autoritats, amics, amigues, coneguts, conegudes, gent aquí present.

Vull començar aquest parlament amb unes paraules escrites per l’ Andreu:

“LA IMAGINACIÓ NO TÉ LIMITS PERÒ PERQUÈ ALGUNA COSA ES FACI REALITAT ENTRE D’ ALTRES, CAL QUE LES IDEES ES MATERIALITZIN. “

Paraules escrites amb motiu de la seva primera exposició de pintures, que la va realitzar a Ripollet al 2004.

Un dels seus projectes era exposar a Montcada Centre, a la Casa de la Vila o al Auditori, avui l’ ha vist materialitzat.

És un dia per estar contents, perquè l’ Andreu ho estaria, primer per tenir-nos a tots plegats al voltant de la seva pintura i de la seva persona en aquesta inauguració, segon per fer-se realitat el projecte que ell desitjava. Meticulós com era hauria estat pendent fins darrer detall en el muntatge de l’ exposició, marcant el ordre de les pintures a la hora de penjar-les, doncs volia una visió cronològica de la seva obra.

Hagués estat puntual per fer de “ cicerone” del acte, per donar-nos la benvinguda un a un, vestit de mil i un botons, amb una de les seves inseparables corbates, potser un xic nerviós, però amb un somriure per a tots, ens faria un breu parlament

En les paraules que ens adreçaria faria enllaçar la pintura amb l’ amistat , ens hagués deixat anar alguna referència sobre John Lennon, i de ben segur sobre els Beatles . També hauria fet esment el suport que rebia de la seva parella la Maria Rosa, i com no, hauria donat les gràcies a la regidora de Cultura de Montcada i Reixac, i a l’ equip de persones que ha fet possible aquest exposició .Agraïment que jo també faig en nom de tots els aquí presents, gràcies Amèlia, i gràcies a l’ Alvaro del departament de cultura de l’ Ajuntament de Montcada i Reixac.

L’ Andreu, l’ amic pintor, o el pintor amic a compartit i viscut amb alguns dels aquí presents: moments, instants, situacions, anècdotes, alegries i penes. El temps podrà diluir però mai esborrar la petjada que ens ha deixat entre nosaltres.

A través d’ aquests quadres podem gaudir de l’ Andreu, de la seva imaginació , de la seva creativitat, del seu art. Ell va beure de fonts de diversos artistes admirats. No tenia un estil definit, però a cadascun dels seus quadres li donava el seu toc peculiar i personal.

Defensava la seva llibertat creativa, preferia materialitzar les idees que provenien de la seva imaginació artística, fugia i es negava a pintar quadres per encàrrec.

Li va costar decidir-se a exposar la seva feina, era tímid en aquest aspecte, no ho creia necessari, tenia prou amb mostrar la pintura a els seus cercles més pròxims , i amb el fet de pintar. Però a partir de la primera exposició, va adonar-se que calia mostrar el seu treball. Desprès de Ripollet , va exposar a Mas Rampinyo, ara a Montcada Centre, qui sap si per trencar el cercle caldrà fer-ne una a Premià de Mar. A totes aquestes quatre poblacions ha estat vinculat amb més o menys intensitat a lo llarg de la seva vida.

Andreu fins a sempre, estiguis on estiguis que tinguis pinzells, colors i teles per pintar el que vulguis, el que imaginis, el que creguis, escolta i toca la musica que prefereixis ,però també que tinguis temps per cultivar la nostra amistat, la de tots els aquí avui presents.

Andreu per sempre.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...