dimecres, de setembre 28, 2011

IMAGINARIS ?

Vaig trobar-me en una caseta a la setmana del llibre català, celebrada ara fa uns dies a Barcelona,aquesta portada,  em va cridar l’ atenció, bé especialment la curiositat, estarà Mas Rampinyo en aquest diccionari?,   fullejant el llibre, em vaig trobar amb que si hi som. Però com és que l’ autor ens va incloure al seu llibre?, si som reals, i no pas imaginaris. És una curiositat, d’ aquelles que val la pena aturar-se.
Si trobo respostes , les publicaré, de mentre intentaré trobar un exemplar a la biblioteca. He penjat la sinopsi que hi ha a la web de la editorial:

De la A d'Acrollam a la Z de Zona Extralimitada, aquest diccionari proposa incursions del tot inèdites en una geografia que ens és alhora propera i desconeguda. Són els Països Catalans reconstruïts en 627 articles que descriuen cada un algun lloc imaginari de la literatura, des d'un poblet somort a un estat potent, des d'una illa misteriosa a una muntanya inaccessible... Joan-Lluís Lluís proposa aquí una veritable suma geogràfica i literària a partir d'obres d'uns tres-cents vuitanta escriptors d'expressió catalana, però també francesa, espanyola, anglesa i alemanya. No hi manquen la localització com més precisa millor de cada indret ni les seves característiques humanes, naturals i culturals o la seva història local. Ni tan sols hi manquen, quan s'escau, els museus més notables o els hotels i els albergs on el viatger pot allotjar-se... Es tracta, en definitiva, de la construcció d'una geografia catalana virtual, sovint contradictòria, a vegades metafòrica, fantasiosa o realista, utòpica o quotidiana, derisòria o punyent. En una obra barroca i sorprenent, única en la nostra literatura, Joan-Lluís Lluís ret un doble homenatge: a la imaginació dels escriptors i als Països Catalans.

Per més informació:

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...