diumenge, de maig 13, 2012

FOTOGRAFIA MANIPULADA I RETOCADA

cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran


En el darrer numero de Quanderns, hi ha un reportatge sobre el camp i la indústria a Montcada, en ell apareix la fotografia que he penjat amb aquest comentari.
Suposo que la fotografia es dels anys 60 ó 70, és una fotografia retocada i manipulada , seguint de ben segur les directrius del propietari de l’ empresa de la època. Imagino que en els seus plans seria créixer, amb el vist i plau de les autoritats. De fet ja van realitzar algunes operacions gens clares...però be això és un altre tema. El motiu d’ aquest comentari es la de demanar que es vagi en compta quan es publica una fotografia retocada i manipulada i es dona com a bona, com a real. Perquè la gent que no ha conegut la zona , el indret, pot dunar com a bo, lo que surt a la fotografia.
Aismalibar era un imperi a Mas Rampinyo i a Montcada i Reixac, però mai va ser com surt  a la fotografia. Seria convenient que tinguéssim cura, i no  publicar fotografies com aquesta dins d’ un reportatge, sense comprovar que la fotografia és real .

la imatges surt publicada en la pàgina 59 del Quaderns 24.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...