divendres, de juny 06, 2014

PREOCUPANT
PUBLICAT A LA VEU .CAT

MEDI AMBIENT

Un estudi de l'URV detecta la presència de contaminants potencialment cancerígens al voltant de l’Ecoparc 2.
Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han detectat la presència de nivells relativament elevats de formaldehid -substància potencialment cancerígena- i compostos orgànics volàtils (COV) en zones properes a l'Ecoparc 2, a Montcada i Reixac on es tracten els residus municipals de diverses poblacions l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els resultats d'aquest estudi, que ha fet un equip d’investigació liderat pel catedràtic de toxicologia Josep Lluís Domingo, es publiquen aquesta setmana a la revista científica Environmental Research.
L’escassa informació sobre els riscos dels escoparcs per a la salut feia pensar que l’impacte en l’entorn era mínim, més enllà de les olors, motiu pel qual aquestes instal·lacions s’han estès arreu d’Europa. Faltava, però, corroborar-ho científicament. Ara, l’estudi fet per la Rovira Virgili entre el 2011 i el 2012 conclou que al voltant de l’Ecoparc 2 “hi ha concentracions en aire d'una sèrie de contaminants químics (compostos orgànics volàtils, COV) i microbiològics (bacteris i fongs) significativament més alts que els detectats en zones típiques urbanes de diversos països europeus del nostre entorn", assenyala Domingo.
D'altra banda, l'avaluació dels riscos sobre la salut indica que la inhalació de COV supera els valors recomanats per organismes oficials, sobretot en els mesos d'hivern. Els investigadors autors del treball opinen que seran necessaris nous estudis al respecte però els resultats obtinguts en aquests mostrejos són, d’entrada, preocupants.

més info:  

www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/393169/T/un-estudi-urv-detecta-presencia-contaminants-potencialment-cancerigens-voltant-ecoparc-2.htm





         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...