divendres, de gener 13, 2017

TICS QUE ES REPETEIXEN...

Can Rocamora encara dempeus però en un estat de conservació gens adequat, hi ha solució viable per tal de restaurar aquest indret ? o poc a poc passarà a formar part d arxius fotogràfics, blogs, webs, o en la memòria personal de cadascú de nosaltres que hem conegut la zona.
Les Indianes i el paisatge rural del seu entorn, formaven un pessic peculiar del veïnat  que amb motiu de la urbanització de la zona del Pla d’ en Coll , va desaparèixer , ni constructors, ni tècnics , ni polítics van fer rés per conserva aquesta masia. Una gran assignatura pendent la de la conservació del patrimoni local, suspesa per gairebé tots els governs municipals.
Les cases que hi havia a la Plaça de Can Milans , tenien el seu encant , la urbanització i la construcció del polígon industrial Can Milans , va fer que de sobta desapareguessin del mapa.
En aquesta fotografia hi ha diversos elements que criden l’ atenció, per sort algun d’ ells encara està en bon estat com es la casa  unifamiliar que hi ha al carrer Aragó, per ami una de les més encant que hi ha al veïnat . També odem veure la teulada del magatzem que hi havia a la estació de tren , també el nayp de sitja per a ciment que hi havia . El camp de futbol en actiu també es per destacar, però sobre tot cal fixar-se al fons que era verge d’ habitatges, actualment  hi ha habitatges de pisos part de la nova zona actualment anomenada Mas Duran.
Hi ha molts exemples de decisions equivocades a l’ hora de preservar el patrimoni, totes les parts implicades tenen el seu grau de culpa, s’ han fet bestieses, s’ ha malmès molts indrets, molts pessics del territori que son irrecuperables. Aquest comentari es reiteratiu però m’ agrada refrescar la memòria i que la gent que se incorpora aquest blog i no conegui el passat recent d’ aquest veïnat... aquesta darrera fotografia es Can Castells estava situat al fons de carrer Industria, per motius familiars estaré sempre lligat a Can Castells, a sota d’ aquest text hi ha la fotografia dels pins centenaris que es van tallar per construir un nou polígon de la època.
Els tics es repeteixen a lo llarg de la història , les bones paraules , les excuses de mal pagador, les pilotes fora , la falta de competència, o la incompetència en alguns casos, però sobre tot la falta de voluntat , i falta de sentiments de pertinença al territori...

També us vull demanar la vostra col·laboració, si voleu emetre algun comentari sobre el tema feu-me arribar-lo a través del correu : elmasrampinyo@gmail.com .
Per cert si algú reprodueix fotografies d’ aquest blog o d’ aquest autor , estaria bé que fer esment de la font i autor... gràcies.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...