diumenge, de setembre 07, 2008

LES GITANES, punt seguit o punt a part.


Colla de Gitanes anys 40. Mas Rampinyo



No he estat mai ballador de Gitanes, si bé per raons familiars i personals he estat lligat indirectament aquest ball. Després d’ un llarg període de comptar amb diverses colles a Mas Rampinyo, ens trobem que el 2008 ha estat el primer any des de fa molt temps que no s’ ha fet la tradicional ballada de Gitanes, dins de la Roda del Ball de Gitanes del Vallés.

Malgrat l’ esforç d’ alguns pares en poder continuar, s’ ha llançat la tovallola, els temps canvien, és difícil trobar la complicitat dels pares i dels nens per poder formar un grup de balladors.

Podríem pensar que aquesta aturada, per falta de membres per formar les colles, així com la de monitors adequats per assajar i dirigir les colles, pot ser per poc temps, podríem dir que inclòs es una cosa cíclica. Però el cert es que sembla que l’ assumpte va per llarg, de fet es una pèrdua momentània de una de les tradicions que marcaven un tret diferencial al nostre veïnat.

La desaparició de les colles de Gitanes, junt amb l’ esbart de La SCR la Unió, és una dolenta noticia per la Cultura, algun dia quan es faci balanç es comprovarà la importància que va arribar a tenir per Mas Rampinyo i per Montcada i Reixac, i evidentment per la Unió.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...