dijous, de novembre 27, 2008



Incivisme no gràcies


L’ acció incivica, o millor un acte vandàlic va fer que ahir la línia de tren a Puigcerdà fos interrompuda per els desperfectes, que aquestes van provocar, en la part de la senyalització i la corresponent seguretat.

Per sort no s’ han de lamentar danys en les persones, però si en canvi en el material, segons lo publicat estem parlant de 5000 euros, a més haurem de afegir el cost del temps perdut per la gent, el cost dels autobusos que es van posar per continuar amb el servei.

Malauradament vàrem sortir per la televisió per una causa dolenta, un cop més ens parlen de Montcada-Ripollet per anomenar la nostra estació, es lamentable que un grup reduït de gent , poguí realitzar destrosses sense pensar en el mal que fan a la resta de la societat.

Els serveis de rodalies ja tenen prou entrebancs, prou deficiències, perquè tinguem que afegir-hi les que provoquen uns quants personatges. La sort es que son una immensa minoria, però que cal buscar-hi solucions.

Difícil es la tasca, si donem una volta per el veïnat o el municipi, podrem comprovar que l’acció de gent incivica ,ocasiona desperfectes que costen molts diners, quan s’ han d’arreglar, netejar, etc.. L’administració ha de posar tots els medis per evitar que fets com els d’ahir no succeeixen, la única responsabilitat es la dels executors dels actes vandàlics o incivics.

Cal tenir en compta que el que permet que el seu gos faci les seves necessitats a la vorera i no recull les restes, també és una persona incivica, com el que pinta amb spray un mobiliari urbà o una façana particular, com aquell que ratlla un cotxe ou aparcat, o ell que fa les seves necessitats sota el túnel, en un portal o paret d’ una casa, així com el que deixa les deixalles fora dels contenidors, o aquell que tira les runes de les reformes en el marge d’ un camp o camí.

Demanem respecte per nosaltres, però sovint no el tenim vers els demés, demanem els nostres drets però no volem saber els nostres deures. També podríem dir que el que estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra , sempre diem que nosaltres no fem , quan en realitat ho fem, qui sap si caldrà dedicar-hi més esforç didàctic ,educatiu ,etc. vers la problemàtica del incivisme.

No facis el que no volguis per a tu, no facis el que no t’agradaria que et fessin, respecta el teu voltant com si fos casa teva.

Quan tornem a sortir en els mitjans que sigui perquè fem coses ben fetes a Mas Rampinyo i a Montcada i Reixac.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...