diumenge, de desembre 07, 2008

LA UNIÓ CAP I CASAL DE MAS RAMPINYO



Joan Capella pintant el quadre mural de La Unió, al seu estudi a Mas Rampinyo, el quadre va ser una donació del pintor a l'entitat.

Fa 87 dues entitats de caire diferent varen decidir ajuntar-se i formar una entitat , la qual malgrat els temps que corren encara funciona. És la Unió de Mas Rampinyo, una entitat cultural que a lo llarg de la seva història a tingut dalts i baixos, malgrat a molts entrebancs i travades, La Unió està activa.

Darrera de la façana restaurada amb motiu del 75 è aniversari de l’ entitat, hi ha una sèrie de grups que fan dia a dia assaigs, entrenaments, reunions, etc. Però si entreu per la entrada i aixequeu la vista un xic amunt , comprovareu un quadre mural, realitzat per el pintor Joan Capella (epd).

Aquesta obra simbolitza, i plasma en síntesis la història de la Unió, per una part la família, en la part central el edifici, l’ espai que ha aixoplugat un munt de activitats i d’ actes de l’ entitat, però sobre tot a la gent, i a els socis. No podia faltar el detall de l’ envelat, no oblidem la importància que ha tingut la Festa Major de Mas Rampinyo.

En la part central del quadre ens trobem a tres personatges que han format part d’ una determinada època de la Unió, el pintor va voler sintetitzar-ho en la seva presencia en el quadre, essent un homenatge a totes les persones que han fet possible la Unió.

La Unió actualment no està en els seus millors moments, però genera unes activitats on hi ha un moviment de força gent. La Unió és una entitat viva, activa, oberta i plural.

Al darrera de la façana, hi ha un moviment de gent, de persones, que dia a dia fan Unió, fan veïnat, fan poble.

Us recomano que compreu el llibre LA UNIÓ 75 ANYS D’ HISTÒRIA (1921-1996), us recomano que entreu a la pagina web: http://www.la-unio.com/ , us recomano que practiqueu UNIÓ, un esport que els metges recomanen que va molt bé per la salut, o sigui a practicar associacionisme.

Entreu i participeu, col·laboreu doncs la Unió es cap i casal de Mas Rampinyo.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...