dissabte, de desembre 20, 2008

És Nadal

Tres cents seixanta i cinc dies han passat
i de nou el Nadal ha arribat
dels tòpics ens servim
acabant l’ any amb el raïm

Celebrem i gaudim de les festes
fent que l’ esperit del Nadal
sigui present els tres cents seixanta i cinc dies
perquè realment tot sigui com cal

És Nadal, però no tot s' hi val
fem-ho possible com cal
recordeu-ho si us plau
tots estem a la mateixa nau




Solidaritat, pau, salut, amor, felicitat, fe, bones festes, bon Nadal, que l’ any nou sigui millor, portat bé que sinó els reis et portaran carbó, etc., etc. . Tot un reguitzell de tòpics, de bones paraules ( no se fins quin punt, buides paraules), que a través de nadales, de missatges al mòbil, que si correus electrònics amb dibuixos força animats, fins cert punt espectaculars, que si per el carrer recolzats per les llums i decoracions nadalenques, son els medis que utilitzem any rera any per desitjar-nos o felicitar-nos bones festes.

Hi ha un calendari religiós per el qual celebrem el naixement de Jesús de Natzarè, però hi ha el calendari que enceta la festa un mes abans , és el del centres i eixos comercials de les grans ciutats, que porten molts anys avançant el calendari, per tal d’ engrescar-nos a la febre de les compres, celebrant per endavant el se particular Nadal.

En un temps amb un excés materialista, on el consumisme és converteix gairebé en una malaltia, també compta amb gent que entén, que hi ha un altre tipus de Nadal, el del dia a dia , el de la solidaritat, el del treball per els demés, el de la col·laboració amb la gent necessitada.

A través de Organitzacions o col·lectius ben organitzats i estructurats, sovint en l’ anonimat, d’ una manera altruista , sense esperar rés a canvi.

El Nadal hauria de ser el 365 dies, les bones intencions de la gent, s’ hauria de traslladar a l’ acció, al menys donant suport, més suport si cal a totes les persones que treballen, que realitzen una feina sovint gens reconeguda.

Practicar Nadal, és aportar quelcom a els demés, però aquest quelcom per petit que sigui, serà sempre benvingut per la gent que ho necessita.

Nadal pera tots, sense distincions, sense violència, amb solidaritat, amb recursos, amb justícia, amb pau, amb.................................... .


Us vull fer arribar la meva felicitació, plena de tòpics, que veieu els vostres somnis realitzats, que ens trobem per el carrer amb força salut.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...