diumenge, d’abril 26, 2009

ESTEM DE FESTA, recull amb imatges de la Festa Major de Mas Rampinyo

Portem més de 25 anys realitzant el Pregó de la Festa Major, en cap cas s’ ha pagat per escriure ni llegir el Pregó. Uns 24 pregoners han radiografiat, dibuixat, fotografiat, narrat, des del seu punt de vista sobre la Festa i sobre el veïnat, també han transmès sentiments i sensacions compartides.

No hi ha dubte que és un acte molt especial, en aquesta fotografia hi ha en Feliu Monclús, autor del Pregó del 1992, acompanyat per en Joan Monclús l’ encarregat de fer-ho en aquest 2009.
És o no és popular aquesta festa


Aquest recull de fotografies, és una mostra de que la Festa Major de Mas Rampinyo, ha esta i és activa. És una petita mostra, és evident que falten grups i activitats , però està fet amb reconeixement a totes aquelles persones que fan possible que la Festa sigui present.

El cartell del 2009, de la festa d’ enguany ha esta realitzat per en Jordi Escrigas i Jordà.
Un começament de festa, amb la Colla dels Diables de Can San Joan

La festa major també és un espai per els artistes, per mostrar la seva obra, des de fa molt de temps així ha estat, en aquest cas es tracta d’ en Pedro Rubio, artista nascut a Mas Rampinyo, que viu a Ripollet.

La sardana no podia faltar, és la dansa d’ un país petit, és la dansa d’ un poble, carrer del Sol.

Som a la Festa per la quitxalla, els que han de tirar cap endavant la festa, anys 90.

Els grups de la Unió, han estat els veritables actors de la Festa, gràcies a tots els grups.

Una de les primeres caminades per el veíant, amb motiu de la festa major.
tot un pallasso: TORTELL POLTRONA

Animació personalitzada

El Grup de la Dona de La Unió, s' encarrega de la trobada de les puntaires, de l' exposició, i la mostra de cuina ( enguany la que fa 10)

Una festa integradora d' altres cultures.

L' envelat, ple de gom a gom,motiu: el Ball de Gitanes


Visita del President de la Generalitat, en Jordi Pujol,anys 80


Anys 90, foto M. Gámez



ESTEM DE FESTA

Enguany l’ organització de la festa major de Mas Rampinyo, ha decidit facilitar a els socis de l’ entitat unes banderoles per donar un aire més festiu a els carrers del veïnat. Amb el lema ESTEM DE FESTA.

Un cop més la Unió s’ encarrega d’ organitzar la festa, amb la col·laboració d’ altres entitats com son el Club de Bàsquet Elvira-La Salle, com és el CIM, com és l´ associació dels botiguers i industrials de Mas Rampinyo, sense oblidar la col·laboració de l’ Ajuntament de Montcada i Reixac.

Capítol a part mereixen els grups de l’ entitat i la comissió de la festa, ells amb el seu treball i la seva participació donen sentit a al mateixa.

Enrera queda aquell a festa amb l’ envelat com a seu de la mateixa, enrera és queda l’ alta participació en les sessions de ball amb les grans orquestres del país com ha protagonistes. Mas Rampinyo està de festa i això cal aprofitar-ho, com a punt de passar-ho bé, com a punt de compartir uns instants i un moments amb la gent veïna i amiga.

La festa a Mas Rampinyo, no està feta a base de talonari, més aviat al contrari, els encarregats de posar-hi fil i agulla a els números de la Unió, fent meravelles per tal de no hipotecar l’ entitat ( no sé fins quin punt és normal que la Unió continuí arriscant sola el cost econòmic de la festa ).

En altres anys s’ ha fet una crida a altres entitats del veïnat, especialment a escoles i a les associacions de veïns, per tal de fer una festa més diversa i participativa. He de dir que com membre de junta que he estat i com a membre de la comissió de la festa, més d’ un cop m’ he decebut per la no participació d’ aquestes entitats.

Hi ha gent que diu que la festa major de Mas Rampinyo no és popular, ja que diu que si és una festa elitista, que si la fan quatre persones per a ells mateixos, jo considero que ho diuen per desconeixement, per què és més fàcil dir això, que no pas comprovar com és realment la festa major.

La festa major rés te a veure amb la de fa uns 15 anys, la festa major és tradició, però a la vegada és actual. És evident que és una festa viva, que cal diversificar i adaptar noves iniciatives.

Per uns dies , per unes hores ,us demano que deixeu el sofà, que tanqueu les televisions, que sortiu al carrer, que la crisi no ens aturi a gaudir de uns dies festius, que participeu a la Festa, la Gran, la Major, la Primera de la Primavera, la Genuïna, la de Mas Rampinyo.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...