dissabte, de setembre 26, 2009

EL SKYLINE DE MAS RAMPINYO


El skyline del veïnat ha canviat molt en els darrers anys, no hi ha dubte que un dels elements que ha contribuït més, han estat les dues torres d’ habitatges, situades a una de les entrades al nucli urbà de Mas Rampinyo.
Des de qualsevol indret del veïnat i del municipi, les dues torres destaquen, formant part del nou skyline de Mas Rampinyo, és cert que hi ha altre elements que l’ han alterat .La zona on s’ han construït les dues torres està pendent de la construcció de la residència o llar d’avis, també cal remarcar que la ximenia de l’ antiga bovila que hi havia en la zona ja no hi és, és un exemple de no saber ni voler conservar, ni combinar el passat amb el present o futur.

Si disposéssim fotografies aèries dels anys 70 i les comparéssim a unes d’ara, podríem comprovar que la transformació del territori ha esta excessiu i en alguns casos les actuacions urbanístiques fortament agressives.
En nom de la modernitat, en nom del progrés s’ han fet moltes malifetes, el territori ha esta danyat, especialment els seu patrimoni i el seu paisatge. És clar que no ens podem tancar en banda a el creixement, altre cosa es passar-nos de rosca, Mas Rampinyo com altres indrets ha perdut molts pessics de la seva historia, ha perdut signes de la seva identitat.
S’ haurà d’ inventariar, catalogar, i sobre tot de recuperar la memòria històrica de tot el que anat desapareixent, del patrimoni, del paisatge, del territori, per poder evitar que es continuí fent actuacions agressives.
Tinc a prop de 52 anys, vaig néixer a Mas Rampinyo ( ara uns volen que digui que vaig néixer a Mas Duran), visc, treballo i realitzo algunes activitats culturals i associatives, us he de confessar que estic decebut, per com han deixat el veïnat, estic decebut perquè la gent no hem fet prou per aturar durant anys les accions desmesurades, sóc dels que crec que tots som culpables, és cert que uns ho som por passiva i altres per activa.
No hem parlin de consciència , ni de sentiments, ni d’ estimació, ni de sensacions, ha faltat molta sensibilitat vers el territori.
La nova senyalització , arrel de les obres de la c-17 ens indiquen una de les entrades al nucli urbà del veïnat amb una nova senyalització, la que podem veure en a fotografia ens indica que mirem cap amunt per contemplar …  és broma ens diu que a la dreta està Mas Rampinyo.


La fotografia ha estat realitzada el dia 20 de setembre de 2009.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...