divendres, de novembre 26, 2010

PUBLICAT A LA VEU.CAT

Les entitats  hauran de pagar una taxa per usar les instal.lacions escolars.

A partir d'ara les entitats i associacions que vulguin fer alguna activitat a les instal·lacions d'algun centre públic d'educació infantil i primària hauran de pagar un cànon en concepte de manteniment i vigilància de les instal·lacions del qual només estaran exemptes les associacions de mares i pares (AMPAS). Aquesta és una de les modificacions que s'han introduït a la normativa que regula l'ús social d'aquests equipaments i que va ser aprovada al ple d'ahir la tarda amb els vots a favor del govern –format per PSC i CiU–, el vot negatiu d'ICV-EUiA i l'abstenció d'Esquerra –els dos regidors del PP no hi van assistir. La normativa també estableix uns mínims de responsabilitat civil per part de l'entitat sol·licitant. L’aplicació  de la taxa  per a l’ús social d l es escol es va  ser discut ida i aprova da p el Consell Escolar Municipal el curs passat davant dels costos que suposava per a l’ajuntament el manteniment i la vigilància de les instal·lacions fora de l’horari escolar i, segons la regidora d'Educació, Anna Rivas (PSC), "està especialment pensada per a aquelles entitats que no només tenen una vessant social sinó també lucrativa".

Laura Campos, d'ICV-EUiA, va criticar la taxa "ja que sembla que vulguin penalitzar l'activisme associatiu", tot i estar d'acord en la necessitat d'aprofitar les instal·lacions educatives. Per a Jordi Sánchez, d'Esquerra, "aquestes mesures poden limitar les iniciatives de la societat civil".

He reproduit parcialment  de la notica publicada a la web de la Veu.cat, realment espero que no s' apliqui aquesta normativa, cal facilitar el ús de les instal.lacions, cal que les entitats tinguin accés a elles , possar una taxa no es el cami a seguir. En el cas de la nostra Festa Major, la Unió haurà de pagar la taxa?. Qui ho sap , qui respon?.




         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...