diumenge, de febrer 13, 2011

Reflexions,propostes,idees...L’ altre dia en una xerrada informal, va sorgir l’ etern assumpte sobre el tarannà de la gent de Mas Rampinyo, per una banda som gent que parlem molt, i que ens queixem en petit comitè , però que no donem el pas cap a l’ acció reivindicativa. Som un veïnat adormit, passiu i conformista, sempre anem a remolc d’ altres barris de municipi que compten amb una trajectòria reivindicativa.



Estem a mesos vista de les properes eleccions municipals, ara per ara sembla que hi haurà candidatures del PSC, CIU, ICV, ERC, PPC, i una nova formació local que és diu GxM. De moment sembla ser que seran 6 formacions, de les quals 4 d’ elles repeteixen candidats i candidates, en el cas del PSC l’ actual alcaldessa serà la que encapçalarà la candidatura, en el cas de GxM ( no se qui serà el candidat o candidata).

Aquestes formacions estan confeccionant les llistes, encara no les tenen tancades, ni confeccionat el programa. Es com quan hi ha una inauguració, que fins poc abans de tallar la cinta, els pintors, els operaris, etc., estan fent els darrers retocs.

Per això animo a tots els veïns i veïnes que facin arribar a les respectives candidatures, les seves propostes i idees, que els hi demanin un ferm compromís amb el poble, i amb el territori. Son unes eleccions properes, en molts casos coneixem a els candidats i candidates, tenim una proximitat que hem d’ aprofitar, quan ells s’ apropin nosaltres per demanar el vot, els hem d’ expressar la nostra opinió obertament, reivindicar el que creiem necessari.

Disposem eines per comunicar , fer saber el que pensem el que reivindiquem, el que proposem, el que trobem malament, etc. EN ESPECIAL A VOSALTRES GENT DE MAS RAMPINYO, baixeu al “ruedo”, digueu la vostra, utilitzeu el faceebook, les cartes a la Veu , els correus dels partits polítics, a les de la recollida2011, el d’ aquest blog... .

Aporto propostes i reflexions de nou:


Anomenar el defensor del ciutadà


Descentralització dels Plens Municipals


Regidor de barri o veïnat


Descentralització d’ activitats organitzades per les respectives Regidories


Millorar la senyalització tan la vertical com la horitzontal


Vetllar per el compliment de les normes cíviques


Millorar la comunicació amb els veïns i veïnes


Publicar la Veu cada 7 dies


Publicar les llistes de les subvencions i ajuts que les diverses Regidories donen a les entitats, associacions, col•lectius, clubs, etc.


Realitzar una auditoria laboral, per saber si sobra personal i càrrecs de confiança a l’ Ajuntament.


Reubicar els semàfors de la Plaça Espanya


Netejar la casa plena de brossa en la zona del Quiosc


Cal realitzar el llibre Blanc de cultura a Montcada i Reixac.


Estic per una sala d’ exposicions permanent per l’ obra de JOAN CAPELLA.


Crear un Consell Assessor de Cultura


Crear un cens d’ artistes locals


Crear un ARXIU MUNICIPAL


Que el municipi tingui més escultura al carrer


Aprovació del catàleg de patrimoni local


Preveure la construcció de un Tanatori


Que se instal•lin lavabos públics en el Parc de Mas Duran


Canvi de nom de l’ estació de tren a Mas Rampinyo


Promoure un banc de temps entre el veïns i veïnes


Que els centres de salut tinguin servei de radiografies


Que la residència i el centre de dia per la gent gran de les Vinyes, no s’ aturi.


Fer cas a les peticions, denuncies, i propostes dels veïns i veïnes.


Control efectiu de la execució de les obres

Hi ha propostes molt més interessants, amb més contingut, soc conscient que hi ha temes esportius, culturals, socials, de medi ambient, econòmics...,que cal aprofundir, la relació podria ser més llarga, però també més explicada i documentada.
Com dia una amiga deixem de parlar, de queixar-nos en petit comitè i fem un pas endavant.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...