diumenge, de febrer 06, 2011

opinium, PROPOSTES PER LES MUNICIPALS

Ara ja es comencen a saber els candidats o candidates per les properes eleccions municipals, encara falta saber els numero 2,3,4,etc. que seguiran a la llista de cada partit. Alguns candidats fan una crida ala societat civil per tal de que aportin propostes o idees. Cada partit comença fer sondeigs a la gent, per tal de saber el que pensem alguns o algunes, o fan com es norma a darrera hora.

Com a veí de Mas Rampinyo, podré votar a les eleccions municipals de Montcada I Reixac, però m’ agradaria fer arribar a les diverses candidatures una sèrie de propostes, idees i opinions personals ( si es que les volen llegir o tenir en conta).

Cal que les candidatures realitzin debats oberts a la gent, debats que haurien de ser realitzats en diversos indrets del municipi , és necessari que la gent pugui escoltar el que pensen els candidats i candidates.
A poder ser debats monogràfics, sense fer-los rígids, que la gent pugui al final fer preguntes.

També cal demanar a les candidatures el joc net, i sobretot que siguin clars amb el seu programa, que siguin fidels a ell i assumeixin un compromís de compliment. Que ens expliquin els pactes que faran o que tenen previstos fer.

També seria convenient que dediquessin un cert temps en explicar el paper del Consell Comarcal i de la Diputació . Tinc curiositat dels partits o candidatures del que pensen de la Diputació.

Jo realitzo una sèrie de reflexions, propostes o idees:

Que es realitzi una auditoria laboral, per tal de saber si hi ha un excés de personal contractat , i de càrrecs de confiança.
Seria convenient fer una mena de “reset” en el sistema, per tal d’ aconseguir reduir el grau de professionalització dels polítics municipals.
Aconseguir un compromís de reducció de la despesa econòmica , cal racionalitzar-la.
Es necessari que es publiquin les subvencions tan directes com indirectes que reben les entitats , associacions, festes, col•lectius, clubs, artistes, etc., per part de totes les regidories de l’ Ajuntament.

Cal millorar la senyalització tan vertical com horitzontal que hi ha al municipi, per millor la informació respecte a els Polígons Industrials, zones i equipaments esportius, escoles, centres cívics, etc.

La creació de un Arxiu Municipal, per fotografies, imatges, documents sonors, cartells, documents oficials, etc., que preservi el patrimoni, que el catalogui, que el difongui, etc..
Estic per la elaboració d’ un llibre blanc de la Cultura, per saber el que tenim ,i on volem arribar.

Cal donar un impuls a la Fundació Joan Capella, la seva obra hauria d’estar exposada permanentment al municipi, en una sala .

La figura de un defensor del ciutadà, que ja hauria d’ estar instaurada.
Ha de millorar al comunicació per part de l’ ajuntament cap els veïns, dels projectes que es portin a terme, però abans de començar-los, per evitar nyaps ben evidents, i certs desconcerts. Cal fer una exposició del projecte com cal, amb tots els ets i uts, per que els veïns i veïnes tinguem coneixement de primera ma.

L’ Ajuntament hauria de realitzar més jornades de informació per els diversos veïnats o barris del municipi, no tan sols per les entitats i associacions, sino obert a els veïns i veïnes.

Montcada i Reixac, és un municipi complex, la diversitat de barris i veïnats, va acompanyada de un territori ple de barreres artificials i naturals, que fa que hagi dificultats de mobilitat entre els veïns i els barris o veïnats. Però també els polítics han de saber que la riquesa d’ aquest municipi, es per la seva pròpia diversitat de barris o veïnats que aporten una sèrie d’ actius.

Cal millorar el transport entre barris o veïnats, i en alguns sectors cal que no sigui necessari fer un transbordo per anar al ambulatori de les Indianes. I no es pot permetre que TMB tanqui, anul.li parades existents sense fer-ho públic.

Podem demanar i en certa manera exigir el nou Hospital, però primer hem de exigir que tinguem entre altres un servei de radiografies, som a prop de 40.000 habitants, i no hi ha un servei com aquest.

Podria entrar en una llarga llista de coses que fan falta en el meu veïnat o en el municipi, però si cal ho faré més endavant. He realitzat uns trets generals, es evident que a Mas Rampinyo cal millorar ens molts aspectes, però tots teniu l’ oportunitat de dir la vostra en aquest blog, en cartes a la Veu, a recollides2011, a els diferents candidats o candidates, etc..




























         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...