dijous, de març 13, 2014


MASIES 



                                    can Albinyana

Publicat a la Veu.cat

El catàleg de masies, a exposició pública
Durant un mes els ciutadans el podran consultar i presentar-hi al·legacions.
04/03/2014 - Redacció


L’Ajuntament ja disposa del catàleg de masies i cases de tipus rural situades en sòl no urbanitzable, elaborat pel despatx d’arquitectes Jordi Romero i Associats, per encàrrec municipal. El consistori ha aprovat inicialment el projecte, que romandrà un mes en exposició pública, per tal que la ciutadania el pugui consultar i presentar-hi al·legacions. El catàleg és un inventari de cases rurals i masies –algunes de les quals també podran constar al pla especial de protecció de masies històriques que està elaborant l’Ajuntament– que té com a principal objectiu que els propietaris coneguin els usos que els hi poden donar, així com regular-ne les possibles ampliacions, rehabilitacions i altres millores. El document recull una trentena de finques i incorpora una fitxa detallada de cadascuna, amb dades tècniques sobre les seves característiques i sobre la seva ubicació, així com propostes dels possibles usos que se’n poden donar.
La llei d’Urbanisme obliga a tots els municipis a comptar amb un pla especial per a aquest tipus de construccions. “Amb la redacció del catàleg, a més, pretenem regular la proliferació d’habitatges en zones on no s’hi pot construir”, ha explicat el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra. En base a la normativa, les edificacions situades en sòl no urbanitzable poden esdevenir habitatges familiars, explotacions agrícoles i, quan la tipologia ho permeti, establiments de turisme rural, hotels o espais d’educació en el lleure. Les masies i edificacions rurals en sòl no urbanitzable que hi ha Montcada i Reixac es troben desplegades per la Serralada de Marina i la zona agroforestal de l’Estany de Gallecs i són de propietat privada.

Jo em pregunto can Albinyana, can Piella , can Rocamora hi son en aquest cataleg?.



                                                                     can Rocamora

algun exemple de patrimoni perdut, a Mas Rampinyo

                                                                                             can Castelló
                                          can Milans





         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...