dissabte, de gener 16, 2010

Una carta, una petició


En l’ edició núm. 354 de la Veu de Montcada i Reixac, va estar publicada una carta meva, la qual penjo en el meu blog. Si sou seguidors d’ aquest blog, ja haureu llegit amb altres paraules algun comentari sobre el tema.

Una petició de informació.

La diversitat associativa a Montcada i Reixac és diversa i plural, entitats, associacions, col•lectius, grups, clubs, un ampli ventall en els camps de la cultura, esport, esbarjo, festes, tradicions, acció social, acció política, etc.
La societat civil, porta treballant molt de temps, sense ànim de lucre , i això en els temps actuals, on el materialisme impera, te molt de valor. El l’ associacionisme el capital humà, és vital, però cal afegir-hi el suport econòmic. Un dels principals referents en l’ apartat econòmic és l’ Ajuntament, aquest amb subvencions, amb convenis, amb ajuts puntuals, amb la cessió de locals, i la prestació d’ alguns serveis municipals, etc., es la principal font d’ on sorgeix el finançament.
El dia a dia del associacionisme és complex, a més de buscar la implicació de la gent, perquè participi, i col•labori, per treballar per un projecte comú, i desenvolupar les seves tasques, els dirigents han de trobar formules màgiques perquè els números quadrin.
Hi ha aspectes i detalls que un l’ agradaria conèixer sobre l’ associacionisme : hi ha un cens de les associacions al municipi, com saber quina activitat desenvolupen, quina participació tenen, hi ha un estudi del associacionisme local, podem saber les subvencions, convenis, ajuts directes i indirectes que reben de l’ Ajuntament de Montcada i Reixac, totes les associacions.
Quins barems es tenen en compta, per part de l’administració vers les diverses entitats, el responsable de la Hisenda municipal podria facilitar les dades, la transparència que ell defensa, sens dubte es veuria refermada, o tots els responsables dels departaments municipals que estan vinculats amb el mon associatiu local, podrien facilitar tots els detalls i aspectes. Es cert que des de l’ administració publica local es realitza un esforç, es cert que la crisi afecta, es cert que s’ ha millorat, però és suficient?, en tenen prou les associacions?.



         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...