dijous, de desembre 24, 2009

Bústia ...

Un Pregó diferent

A Castelló de Empúries, han aconseguit sortir en els medis de comunicació, arrel del càsting per trobar el pregoner de la festa major del 2010. Com aquesta és a ple mes d´agost, sembla ser que no troben a cap voluntari, i com son dels ajuntaments que opten per pagar a personatges mediàtics (l’ actual crisi , ja se sap els fa retallar despeses), i han optat en realitzar un càsting.
Com és nota que si organitza la Festa major l’ ajuntament hi ha pasta a dojo, en canvi si és una comissió de festes, la cosa canvia, i han de fer enginyeria econòmica per tirar endavant el pressupost de la Festa. A Mas rampinyo portem més de 25 anys fent el Pregó, sense pagar a cap pregoner, i això és un tret diferencial que tenim vers una festa , quan esta organitzada per gent voluntària, que treballa sense cap ànim de lucre.
He tingut la sort de poder ser un dels pregoners a Mas Rampinyo, va ser una experiència molt enriquidora, d’ aquelles que et deixen petjada. Com a membre de la comissió de la festa major, he de dir que quan proposem a la junta de la Unió, la persona per fer el pregó, gairebé aquesta sempre accepta la invitació.
Les homes i les dones que han estat pregoners a Mas Rampinyo, han retratat, radiografiat, dibuixat, explicat, transmès, , fets, parts dels seus sentiments i coneixements relacionats amb la Festa i amb Mas Rampinyo.
Per mi el pregó és un dels actes més important de la festa major, espero que continuí essent amb gent que no cobri, que d’ una manera o altre estigui relacionada amb la festa , i amb Mas Rampinyo.


carta publicada a el Veïnat, edició 64, http://www.la-unio.cat/

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...