dissabte, de maig 10, 2014

CORPUS CRISTI, anys 60


 un treball en equip, els retocs
 La foto després de la feina feta.

 les dones arreglant els balcons amb domassos
 antiga capella al carrer Sant Ramon a Mas Rampinyo, el Pali i la companyia militar tot un estil de l'época dels 60.
preparant la processó
Nens jugant en al zona del carrer sense asfaltar, mentres els grans preparen el terra per  fer-hi la catifa de flors i l' altar.

La Festivitat del Corpus Cristi es celebra onze dies després de la celebració de la Pentecosta o, el que és el mateix, el dijous següent de la capvuitada de la festa de la Pasqua Granada. Aquesta celebració mòbil en el calendari solar, que es regula com les pasqües pel calendari lunar, situa la festa del Corpus en les darreres setmanes de la primavera. Des de que la Diada del Corpus va deixar de ser festa laboral la seva celebració trasllada alguna de les manifestacions festives de dijous al diumenge següent. Des de la seva instauració, el 1264, com la festa d’exaltació del cos de Crist i sobre tot des del 1316 amb la generalització per tota Europa de la realització de la seva processó, la celebració de la festivitat del Corpus Cristi al llarg dels darrers sis segles ha estat un esdeveniment religiós, social, cultural i festiu de gran transcendència.


En aquest comentari que publico penjo fotografies cedides per la Montserrat Cabané, son de la Festa del Corpus  i de la seva preparació, a Mas Rampinyo en els carrers San Ramon i Alt de Sant Pere, realitzades en els anys 60.

Gràcies a la seva col·laboració puc compartir les fotografies amb tots vosaltres, aquest bloc vol ser punt de trobada, punt de difusió, punt de debat, punt de sumar esforços per tal de difondre el passat , el present i perquè no el futur de Mas Rampinyo. 

Tot això serà possible si col.laboreu i participeu, aportant escrits, documents, fotografies, etc. .

A LA MARIA, LA MEVA  MARE   A la Maria ... Escric perquè ho necessito fer-ho ( capítol 1 ) A la matinada del 16 d' abril ....he sort...