dijous, de gener 05, 2017

OPINIÓ SOBRE UN TEMA QUE EM PREOCUPA...

publicat a la veu.cat
Salvem el Pla de Reixac demana mesures per pacificar el trànsit a Mas Duran

El col·lectiu alerta del perill del pas constant de cotxes i vehicles pesants pel barri, utilitzat pels conductors per enllaçar amb la C-58 des de la C-17

20/12/2016 - Laura Grau

El col·lectiu Salvem el Pla de Reixac ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes a la plataforma de peticions change.org per reclamar a l'Ajuntament que adopti mesures per evitar que el barri sigui utilitzat pels conductors per accedir a la C-58 des de la C-17. Ja fa més d'un any que l'entitat alerta del perill que suposa per als vianants el pas continu de cotxes i, especialment, vehicles pesants pels carrers del barri a les hores punta i a velocitat elevada. "Hi ha punts com el creuament entre Joan Miró i el passeig Sant Jordi, on la majoria de conductors no respecta l'stop", explica el portaveu del col·lectiu Javier Mateos, qui demana mesures per dissuadir els vehicles de fer aquest recorregut com la col·locació de passos elevats, el canvi de les direccions d'alguns carrers i la instal·lació de semàfors, a més de prohibir el pas de vehicles pesants i de mercaderies perilloses, proposant un camí alternatiu pel polígon de Foinvasa. "Nosaltres tenim propostes de solució, ara és l'Ajuntament qui ha de moure fitxa i dir-nos què pensar fer per pacificar el trànsit al nostre barri", ha afegit Mateos.  
El regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC), que ha conegut aquesta campanya a través de les xarxes socials, ja és coneixedor de la problemàtica del trànsit de Mas Duran arran del procés participatiu sobre el Pla de Mobilitat, en què va participar l'AV del Gurugú. Tot i així, convidarà els portaveus del col·lectiu a mantenir una reunió per conèixer les seves propostes i valorar la seva inclusió al pla de mobilitat.
                                       ................    ..........................             .......................
JO OPINO....
Abans de obrir-se  el pas subterrani  que permet accedir a vianants i cotxes a la zona de Mas Duran a Mas Rampinyo , a l' alçada de la zona de la Rasa, tot el trànsit per anar a Ripollet i a la C-58 passava per el lateral de la C-17 o per l' Avinguda de Catalunya. La petició dels veïns de la zona de Mas Duran es legitima, en compta però en les mesures que es prenguin per corregir l'actual mobilitat .
Es cert que hi ha l' escola Mas Rampinyo, es cert que hi ha mala praxis dels conductors com a tots els indrets del país. Es cert que els vaivens artificials posats des del meu punt de vista son un perill. Però quina alternativa es proposa volem fer passar de nou els vehicles per el lateral de la C-17 o per l' Avinguda Catalunya. Ens oblidem que també hi ha una escola com l Elvira Cuyàs a prop del lateral de la C-17.
 No formo part de cap col·lectiu, ni estic a cap associació veïnal , ni cap plataforma, però s que demano que abans de realitzar canvis es plantegi unes solucions que afectin lo menys possible atots els veïns que vivim a Mas Rampinyo, ja sigui al nord , al sud , al est , al oest o al centre.
Tinc els meus dubtes de que els veïns ens arribi suficient informació, abans de fer canvis informeu si us plau a la població, amb tots els et i uts. Es difícil governar, es difícil prendre decisions, però si cal prendre mesures que el poble les conegui de primera ma , no si val fer reunions o informar un cop s' ha pres la decisió  definitiva.

Pensem que quan es va fer el soterrament de la C-17, no es va preveure l' enllaç amb la C-58 ni amb Ripollet , passant tot el transit per el carrer Beat Oriol, o la carretera Ripollet , o per dins del polígon de Foinvasa. Si es veritat que hi ha un projecte aparcat des de fa anys que volia permetre la connexió amb un vial que es volia construir entre la zona de Mas Duran i Can Pomada .
Avui en dia hi ha sistemes de vigilància , de persuasió , que farien que els conductors respectin més les senyals, son en la era de les tecnologies: càmeres , radars, cartells informatius ...  en fi tenia ganes de dir lo que he escrit si voleu afegir alguna cosa ja sabeuA LA MARIA, LA MEVA  MARE   A la Maria ... Escric perquè ho necessito fer-ho ( capítol 1 ) A la matinada del 16 d' abril ....he sort...