dilluns, de març 15, 2010

ELS TRES TOMBS 2010









Els Tres Tombs passaran per Mas Rampinyo

“La principal novetat d’aquest edició és que la desfilada passarà també per Mas Rampinyo”
En una informació publicada a la Veu.cat, s’ ha escrit lo que hi ha a dalt entre cometes, és una informació equivocada, doncs els Tres Tombs en el darrers anys, ja passava per Mas Rampinyo.
Doncs la zona d’ on surt la desfilada, es a dir el pavelló d’ en Miquel Poblet, està per geografia i per història a Mas Rampinyo.
Quan es va recupera la costum i la tradició de “ ELS TRES TOMBS “, el recorregut de la desfilada passava per més carrers del veïnat, una sèrie de desavinences més aviat personals, i una sèrie de fets, varen ocasionar que no passés per el recorregut inicial.
Les raons esgrimides per un dels organitzadors, que la mobilitat per la plaça Espanya era perillosa, no deixen de ser unes mitges veritats, per no dir unes mitges mentides. La qüestió es que enguany amplia de nou el recorregut per els carrers de Mas Rampinyo, i això es motiu de ressaltar, sobretot per a la gent gran que encara recorda les celebracions antigues de la festa gran de la ramaderia.

La recuperació i la conservació de la festa, es gràcies a un grup de persones i la col•laboració de l’ Ajuntament, hi ha un treball personal , que cal destacar, també felicitar la iniciativa i la constància.
Els temps canvien i les festes pateixen variacions, però al menys es recorda una tradició, una decisió que els organitzadors van prendre, es que la bandera de Sant Antoni de Mas Rampinyo ( del any 1941), passi al davant de la desfilada a l’ alçada de plaça Espanya ( no entenc perquè no ha sortit ja des de l’ inici, quan era també a Mas Rampinyo).
Aquestes fotografies son un resum de la desfilada, cal felicitar a els organitzadors i a els col•laboradors, al cap i a la fi, una festa, una tradició , una costum que al menys es conserva.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...