diumenge, d’octubre 31, 2010

p PATRIMONI CULTURAL...


Aquest rellotge estava situat al carrer d’ en Gran, es una fotografia dels anys 90, avui hem atraçat una hora els nostres rellotges, de ben segur mes moderns que aquest, ara malauradament ni ha rellotges de sol antics a Mas Rampinyo.

Fa uns dies es va realitzar a Montcada Centre una taula rodona sobre el Patrimoni local,  les opinions expressades varen ser interessants, a la taula hi havia persones (que sense anim de lucre)  porten anys treballant per la conservació i la recuperació del patrimoni.
El tema es complex, la realitat es que en els darrers 30 anys s’ ha malmès molt patrimoni, sense oblidar el que s’ havia perdut en èpoques anteriors. La manca de voluntat política ha estat una de les principals raons, de la desaparicio de una part importat del patrimoni.

Es evident que hi ha molt patrimoni en mans de persones particulars , però també es cert que l’ administració hauria d’ haver pres mesures per tal d’ evitar l’ acció desmesurada qu een algusn casos ha estat irreversible.

Hem de disposar de un arxiu municipal on tingui cabuda la conservació, la recuperació, la divulgació, de les fotografies, dibuixos, escrits, documents tant escrits com sonors, etc.. L’ Ajuntament ha de donar el  pas per tal de que les entitats , col•lectius, i persones relacionades en el tema, formin part del consell assessor del futur arxiu municipal del Patrimoni Cultural.
Vull felicitar a els organitzadors de la taula: l’ AV de Montcada Centre i Som Patrimoni, per la seva iniciativa vers el que es tant important per un poble, i per la seva gent ( encara que erem pocs els asistents al acte).

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...