diumenge, de febrer 27, 2011



Difícil ho te l’ ajuntament perquè els veïns i veïnes respectin les normes de convivència i les normes cíviques. Estic segur que el cost per arreglar, conservar, el que alguns pocs veïns o veïnes fan malbé , es bastant elevat. Només cal donar una volta per el municipi i el veïnat per comprovar que les accions de uns quants, fa que tinguem la sensació de una certa deixadesa municipal, , quan en realitat podem comprovar com es neteja i es repara, per part de l’ ajuntament.

Pintades a les parets, orins en qualsevol indret del municipi, estacionaments sobre les voreres de cotxes, deixalles a qualsevol lloc dels nostres carrers, cotxes o motos accelerant en excés produint sorrolls,  No utilitzar les papereres que hi ha en els espais públics, essent normal el llençar-ho a terra. Excrements dels gossos en qualsevol indret: Parc, voreres, etc.. Trencament de mobiliari urbà, etc. .

Tota campanya de publicitat, de sensibilització, que es faci es benvinguda, tota acció educativa i formativa també, però també ho serà tota acció que castigui a el que la fa, si hi ha una norma aquesta s’ ha de complir, si cal penalitzar es fa. No ens quedem amb les campanyes de màrqueting, fem els possibles per fer complir les normes.

No es més net el que neteja sino el que menys embruta, segur que alguns dels que fan alguna bretolada o malifeta, son els que primer demanen els seus drets com a veïns, és hora de fer complir amb els seu deures.

Les autoritats poden i deuen de fer campanyes publicitaries, però també han de utilitzar els medis que tenen per tal d'evitar l' augment de les accions inciviques. Tenen les eines en les seves mans per tal de fer-ho possible.

L' alcaldessa en declaracions fetes en la presentació de la campanya " MONTCADA NETA" :

 “Hem d’acabar amb la brutícia, les pintades, els residus i mobles vells abandonats al carrer; hem de generar entra la ciutadania un sentiment de pertinença i de respecte per l’entorn

 L’educació sobre civisme s’ha de transmetre a les escoles, perquè els infants tinguin clar des de ben petits els valors del civisme"

“no fem la campanya perquè hàgim detectat més situacions incíviques darrerament sinó per eradicar les ja existents i que no se’n generin d’altres”.






         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...