dilluns, de novembre 17, 2008


MAS RAMPINYO , també es cultura?

Quan falta menys per inaugurar el complex cultural al costat de Montcada Aqua, i amb la recent obertura del Kursaal a Can Sant Joan, el mapa d’ equipaments culturals a Montcada i Reixac, haurà tancat un cercle.

La recent obertura del Kursaal a Can Sant Joan, ha suposat la recuperació d’ un espai que per aquest barri que els hi era vital. Arrel de la inauguració podem comprovar que l’ activitat organitzada per la Regidoria de Cultura es reparteix entre l’Auditori de Montcada Centre i el Kursaal.

Quan fins ara tota activitat s’ havia desenvolupat totalment centralitzada a l’ Auditori , quan en realitat el municipi disposa d’ altres espais culturals que per el que sembla a Cultura no li fan el suficient pes.

Podríem comptar amb els dits de les mans els actes que la Regidoria de Cultura a organitzat per exemple a la Unió de Mas Rampinyo ( entitat que compta amb un conveni amb l’ Ajuntament, entitat que sempre ha estat oberta a la col·laboració, entitat que realitza la tasca de centre cívic , que per cert com a tal no hi ha cap al veïnat).

Ahir es va fer una representació d’ un espectacle infantil a la sala d’actes de la Unió, una excepció a destacar.

No es podrien organitzar representacions teatrals, de dansa, de música, etc. en la Sala Teatre de la Unió, no es podrien organitzar cursos de la Regidoria a les sales de la Unió, no es podrien fer exposicions de pintura, d’escultura, de video instalacions, etc .

Per el que es veu no, no hi hagut voluntat de fer-ho, el pas donat en la descentralització d’actes i cursos, així com d’ exposicions amb el Kursaal, obre la porta de l’ esperança, a que d’ una vegada donin el pas per fer-ho sense por.

Descentralitzar no ha de suposar cap problema, ni entrebanc, doncs som un municipi viu culturalment parlant. Cal voluntat per fer-ho.


         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...