diumenge, de juny 27, 2010

LA PISTA, un tema per recuperar

Carrer Industria, aqui hi havia la Pista
                      Carretera de Ripollet, aqui hi havia  la Pista

Un ja compta amb uns quants anys, sóc dels que de petit tenia el seu carrer asfaltat,  vivia a una carretera, la de Ripollet. Malauradament ja passaven vehicles de tot tipus, pero tot just al davant tenia un carrer que era la prolongació del Ramon Llargues, li dèiem la pista perquè estava pavimentada amb ciment, no tenia voreres, era tot pla, l’ empresa Aismalibar la feia servir per estacionar unes plataformes que portaven uns grans transformadors, que eren sotmesos a provatures, també era lloc de pas de treballadors entre les dues naus de l' empresa. 
Aquest carrer va ser la meva pista per aprendre a anar amb bicicleta, també on podíem jugar sense perill , i amb la sort de que al contrari de tots els altres carrers no hi havia fang quan plovia , doncs era una de les excepcions i estava pavimentat.

Els que sou més joves no heu conegut aquest carrer, no tinc intenció de aixecar comentaris rars, ni buscar coses rares, sinó tinc  una curiositat, i el cuc de saber com va anar el tema en el seu moment.

En temps de la dictadura en ple creixement de l’ empresa, es va arribar a un acord de compra venda del citat carrer amb l’ ajuntament ( segons rumors amb els diners de la transacció es varen comprar les llums del camp antic de futbol del Montcada, altres rumors varen córrer , però no venen al cas).

No se quan va ser la compra, però el cert es que es va construir i va desaparèixer el carrer, l’ empresa guanyava metres, i evitava el creuar un carrer, comprant feia un negoci rodó. Ara bastants anys després tinc una pregunta o varies a fer:
Va ser una compra per sempre?, va ser un acord a uns anys determinats?, hi ha documentació d’ aquest fet ?, hi ha la possibilitat de que l’ Ajuntament pugui recuperar aquest carrer ? es contemplava l’ opció de ser retornat si es venia l’empresa?.
No se si hi ha algú que conegui els detalls, seria interessant que poguéssim saber els fets concrets de l’ operació de compra i venda, i en tot cas ara que es planteja la desaparició de l’ empresa, l’ administració pogués recuperar un patrimoni que és va mal vendre o cedir temporalment, qui ho sap?

Si alguna persona disposa de informació, ja sabeu... elmasrampinyo@gmail.com





         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...