divendres, de maig 08, 2009

PUNTS DE VISTA
PUBLICACIÓ DE LES LLISTES DE LES SUBVENCIONS, si us plau

Tant les subvencions o ajuts, directes com els indirectes, s’ haurien de donar a conèixer, seria convenient que la gent coneguéssim la quantitat de diners que reben les entitats, grups, col·lectius, associacions, etc.. Lloguers, subvencions econòmiques, actuacions subvencionades, etc. , tot valorat per saber el cost real del que reben les diverses entitats del municipi.
Seria hora de que a través de La Veu, els Regidors o Regidores, o els responsables dels Departaments, facilitessin la informació i la fessin pública, que estigués a l’ abast de tothom.

FESTIVAMENT PARLANT
, no és correcte.

Vagi per endavant que no sóc ningù per a dir que és correcte, o que no és correcte, però considero que convocar una roda de premsa davant d’ un edifici tan emblemàtic, i una entitat que en els darrers anys ha mantingut una neutralitat política ben evident, no ha estat una acció encertada.

Que CIU convoqui una roda de premsa on volguí em sembla perfecte, el carrer és lliure i el patrimoni és universal. Tot reconeixement de la tasca feta per la Unió benvinguda sigui, ara bé siguem conseqüents amb el que fem i el que diem, sobretot venint de persones que formen part del govern municipal, i en especial la Cap de la regidoria o departament de cultura.


CiU reconeix la tasca de La Unió com a promotora de la festa major de Mas Rampinyo”, ( titular de la informació publicada a la Veu.cat )

L’ESTRATÈGIC, EL BUTLLETÍ .

Llegeixo a la Veu.cat, que s’ ha presentat un butlletí, un no entén com és que amb la situació econòmica no s’ estalvia més, i s’ aprofita l’ edició quinzenal de la Veu, per tal d’ incorporar la informació d’ aquest butlletí, llegeixo que per tal d’ estalviar paper, és potenciarà la seva edició a través de internet.

La informació i la comunicació és important per un govern municipal, però és necessari crear un nou medi ?, quan ja s’ edita un amb una tirada prou important com és La Veu, o és que no és compatible, aquest medi per informar monogràficament del que cregui oportú l’ Ajuntament. Cal gastar amb una partida nova quan es podria incorporar la citada informació a La Veu, fet que faria que molta més gent pogués tenir accés a la informació o propaganda que s’ els hi vol transmetre.

UNA NO PRESÈNCIA INESPERADA

No hi ha dubte que la celebració d’ un Ple municipal és prou important per la governabilitat del municipi, de ben segur hi ha unes normes legals que s’ han de complir, però no hi havia la possibilitat de fer una excepció?. No entenc com es que l’ equip de govern municipal no va enviar cap representant al Pregó de la Festa Major de Mas Rampinyo, vint-i-sis que es fa Pregó , i em sembla que és al primera vegada que falten les autoritats, o els representants d’ aquests.

Qui sap si és un error de Protocol, a lo millor no hi van caure, potser és un oblit, potser van creure que no calia anar-hi, de veritat que hom no entén el que ha passat, sobretot quan no han faltat mai a un acte com és el Pregó.


BALANÇ D’ UNA FESTA, LA MAJOR la de Mas Rampinyo.

És evident que hi ha hagut actes que s’ ha punxat en quan al nombre de persones que han participat, un exemple clar de la punxada ha esta la Nit de ball amb el grup Cimarron, la sala era gairebé buida.

La pluja, el fet de ser un cap de setmana amb tres o quatre dies de festa seguits ( la gent marxa per molta festa major que sigui), la concentració d’activitats esportives de primer nivell i sobretot televisades, fan que sigui molt difícil la presència de gent en certs actes, també cal tenir en compta que potser cal canviar de rumb o donar altres sortides a la programació.

Està comprovat que actes com la Botifarrada solidària, el Teatre, l’ exhibició d Gimnàstica Rítmica i dels Balls de Saló, la Mostra i Degustació de Cuina, els Play Back , el 3 x 3 de Bàsquet, han comptat amb una molt notable presència de persones, sona actes fets amb gent de casa, organitzats per altres entitats, actes que ja estan arrelats.

Sense cap mena de dubte el gran repte d’ aquesta festa va estar batre el record de la Castanyolada Sonada, uns 643 persones amb castanyoles en les mans varen fer possible el nou record( va ser emocionant comprovar com la gent escalfava motors tocant o mal tocant les castanyoles, mentre esperaven el moment de fer el record. Antena 3 Televisión, va dedicar 10 segons en el seu “telenoticias “ del dia 1 de maig per tot l’estat.

No puc deixar d’ esmentar les cinc exposicions que hi havia a l’ entitat: Dos de pintura, una de construccions de cases fetes amb canyes, una de marqueteria, i la de treballs diversos realitzats per les dones.

Cal destacar la feina de l’organització, i de tots els que han participat entitats diverses, així com grups de l’entitat de la Unió, a la gent de la junta i de la comissió de la festa major.

Enguany l’ organització ha distribuït 500 banderoles, d’ una manera gratuïta per tal de poder vestir els balcons i donar un caire més festiu a la festa. Una Festa que va començar amb el tradicional Pregó , escrit i llegit per en Joan Monclús, un pregó entranyable i molt intimista, on el Joan va glossar els seus records sobre la festa...

Aquesta festa ha comptat amb la incorporació del Grup de joves que han aportat aire fresc, renovat, idees noves i ganes de pencar. Que empenyin força, que aportin nous mètodes, nous sistemes.

La festa ha finalitzat, ara a descansar, també a debatre, a fer balanç, de que cal canviar, adequar o modificar. Caldrà fer numeres, i caldrà buscar nous components per la comissió de la festa major, perquè quan més siguem més riurem.

Podeu contemplar les fotografies de la Festa major de Mas Rampinyo, en la web de la Unió:
www.la-unio.cat .


LA CAMINADA A MONTSERRAT, 25 anys.

Tot un èxit que any rera any el CIM organitza, potser que sigui patrimoni del poble de Montcada i Reixac, però no cal restar mèrit a un Grup d’ esportistes que estant i ha estat al capdavant del CIM, enhorabona per la vostra caminada.

Enguany la feu al revés, segons alguns que l’ han fet la caminada no es que sigui més fàcil fer-ho al revés, que tingueu una bona caminada i per molts anys.


A TITOL PERSONAL


He tingut la sort de que una periodista com la Laura Grau, em fes una entrevista, segur que més d’ un us preguntareu, perquè s’ ha fet una entrevista al Fidel, doncs també és una pregunta que m’ he fet personalment, segur que la publicació del llibre “ Mas Rampinyo, sentiment de poble” ha tingut quelcom que veure.

Per a mi és un orgull que la contra de la Veu em dediqui l'espai, gràcies a la Laura i al Santi per el seu excel·lent tracte. Només vull
rectificar un error de transcripció Can Castells com es sabut estava a on ara hi ha el mal anomenat polígon de Foinvasa i no al de Can Milans.


MAS RAMPINYO,SENTIMENT DE POBLE

La venda d’ exemplars d’ aquest llibre ha estat considerable, malgrat no haver fet publicitat, ni comptar amb el suport de l’ Ajuntament de Montcada i Reixac.
Encara sou a temps per sol·licitar i reservar un exemplar al correu electrònic:
elmasrampinyo@gmail.com , nom, adreça, numero telèfon . Ja sabeu el preu és de 14 euros.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...