diumenge, de juliol 19, 2009


CAL PRACTICAR UNIÓ



L’ associacionisme en la cultura, l’esport, l’ acció social, etc., és un medi o vehicle per treballar per un objectiu, per un indret, per les persones, etc., podent-ho fer junt a altres persones, en un treball d’equip, un treball col·lectiu. Sense ànim de lucre, sense cap afany de protagonisme, a vegades en el pur anonimat, la gent participa activament a través de les juntes, de les comissions, dels grups de treball, etc.

Al veïnat hi ha diverses associacions, diversos col·lectius, grups, clubs, etc., realment ho tenim fàcil si volem practicar associacionisme, ben a prop tenim un lloc per fer-ho.

La Unió, entitat històrica del veïnat i del municipi, porta més 80 anys funcionant, gràcies a l’ esforç, dels grups, dels socis, dels col·laboradors, però també de la junta que dirigeix l’ entitat. Avui en dia en les temps actuals una entitat com la Unió, és com un oasis en el desert.

Però per el millor funcionament, per donar sortida a noves idees, a noves activitats, a noves finalitats, entitats com aquesta necessita de gent que vulgui participar i col·laborar, en la feina del dia a dia en la junta , en les comissions, en els grups, etc.. la gent ha de tenir clar que és la societat civil la que ha de treure les castanyes del foc, és la societat civil la que ha de tirar del carro de les associacions.

És vital i primordial, que les associacions disposin i comptin amb el suport de la gent , cal gent que no tingui prou de veure i contemplar les coses i les activitats des de la barrera, gent que entengui que cal viure l’associacionisme, a traves de la cultura, del esport, de les activitats socials, etc..


La tasca de treballar per una associació i per la gent, és gratificant ( no pas remunerada), engrescadora, il·lusionant, però també és desconcertant, feixuga, complicada, etc.. Compaginar-ho amb la família, amb el treball, amb els propis hobbys, és difícil, però amb voluntat i paciència s’aconsegueix temps per poder portar a terme les respectives tasques que requereix.

El divendres passat es celebrava l’ assemblea de socis de la Unió, vaig poder assistir-hi, érem pocs els socis presents ( des de fa temps a les assemblees no hi participa gaire gent), la junta va exposar els números i va llegir una extensa memòria d’activitats organitzades i realitzades durant el període de quatre anys.

H ha dos membre de junta que han causat baixa per motius personals o professionals, és cert que va haver-hi una sòcia que es va presentar com a voluntària per suplir una vacant, l’assemblea va donar un temps perquè la junta , o els presents facin saber a els socis que hi ha vacants per omplir, que poden fer-ho, que cal gent que aporti els seu treball en benefici de la col·lectivitat.

És necessari una junta formada per membres de diferents edats, completament transversal en els pensaments, l’ experiència de la gent gran ,barrejada amb l’ empenta dels joves, passant per la gent de una edat mitjana, que pot ser el punt d’ unió de les idees i pensaments diferents , aquesta seria la formula ideal per un bon equip de treball.

Regenerar les juntes, és positiu, fer-ho sense pressió provocada per un buit de poder, és la millor manera d’ evitar les decisions en calent, que poden ser nocives per el bon funcionament i el govern d’ una associació

Ara hi ha l’ oportunitat de participar en un projecte interessant com és el de la Unió, si ets soci no ho dubtis posat en contacte amb l’actual junta i entra a formar part de la junta, practicar l’ associacionisme és un esport que no perjudica la salut.

Des de la junta, des de les comissions, des de els grups podeu col·laborar i participar, no si valen excuses, el temps és important però si és vol es troba. No cal esperar que us trunquin , no cal que us ho demanin o proposin, doneu el primer pas i oferir-vos a col·laborar.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...