diumenge, de juliol 12, 2009



PER EL TOPONIM COMPLERT

(senyalització en les noves obres de la c-17)

Hi ha la costum o mania de simplificar i abreviar els noms compostos, aquest és el cas del topònim de Montcada i Reixac, que pateix en certes aplicacions una mutilació innecessària.

El municipi és diu Montcada i Reixac, en canvi hi ha clars exemples en les senyalitzacions en les carreteres, on podem llegir Montcada R. .

Per tradició, per historia, per respecte, caldria aconseguir que les senyalitzacions incorporessin la forma complerta del topònim. És clar que hi ha assumptes molt més importants, més punyents, més consistents, però no estaria malament que des de l’ Ajuntament es vetllés per aquest tema.

També els polítics haurien de prendre nota i haurien d’ utilitzar el topònim complert i no quedar-se amb Montcada, és una mania, una costum , un defecte que des de fa anys anem contemplant. El subconscient els traeix sovint, per aquest motiu acabant referint-se al municipi amb un Montcada a seques.

De ben segur si Reixac pogués parlar, ho faria un xic fart de ser ignorat, de ser marginat, i de ser oblidat.

Cal ser conseqüents amb la historia, amb la realitat geogràfica i territorial del municipi, i fer del ús normal i adequat del topònim, utilitzant el de Montcada i Reixac.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...