dimecres, d’abril 14, 2010


HISTÒRIA D' UN CONFLICTE, un llibre per llegir
Ahir es va presentar el llibre LA MARE DE DÉU DEL… CIMENT ?, escrit per en Josep Bacardit i en Ricard Ramos. Ha estat una edició de la Fundació Cultural Montcada, el llibre està a la venda per la mòdica quantitat de 10 euros.
Val la pena saber realment quina va ser la història d' un conflicte, però sobre tot hem de donar suport a iniciatives com aquesta que aporten informació sobre fets desconeguts. Gairebé 100 anys després s’ estant en certa manera reproduint algunes situacions.
És important que es publiquin treballs com aquest, que es publiquin llibres que ens parlin o ens mostrin com era o és el lloc on vivim. Som un municipi ple de història i de vida, hi ha tems pendents, treballs a realitzar, però cal felicitar a els dos responsables d’ aquest nou treball publicat.

El Turó, punt de vista personal
 
Per a mi el Turó és el punt de referència, el far diürn, que quan arribo per carretera desprès de uns dies a fora , penso ja he arribat, respiro pensant que he tornat sense cap imprevist. Malauradament jo no he conegut l’ Ermita de dalt del Turó, ni aquest paratge sense haver estat malmès. No he pujat mai a dalt de tot, fa molt de temps havia anat a la font de mitja costa.
De fet el Turó es visible des de bastants punts del veïnat , del municipi i de les contrades del Vallés, el poeta Ferran Canyameres va incloure el Turó en el seu llibre de poesia “ COM EL VALLES NO HI HA RES “, i recentment el cineasta Woody Allen, en la pel•lícula rodada a Barcelona va utilitzar la imatge del Turó. Molts fets historics, socials,populars,etc. han tingut com escenari el Turó, cal fer els possibles per  regenerar l’ espai,  esperem que sigui una realitat ben aviat, mai es podrà recuprar lo perdut, lo malmés, però al menys tindrem un espai recuperat per poder gaudir d' ell.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...