divendres, d’octubre 16, 2009

FOTOMONTCADA2009



Fa uns dies en Irving Penn, fotògraf de modes i de retrat va morir a l’ edat de 92 anys, recentment ha mort també el foto periodista esportiu en Francisco “ Paco “ Alguersuari, dos fotògrafs ben diferents en la seva percepció fotogràfica, però dos persones que han dedicat la seva vida a captar imatges fotogràfiques.
Tenim la sort que les seves fotografies es poden contemplar doncs es conserven perfectament, com ells hi ha una llista molt llarga , molt complerta, de fotògrafs que han anat desapareixent, però que encara ara podem contemplar i visionar les seves fotografies.
A Montcada i Reixac el proper 20 d´ octubre amb motiu de FOTOMONTCADA2009, organitzada per l’ agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac, s’ inaugura aquest esdeveniment amb l’ exposició fotogràfica de la col•lecció Matllo-Aguilar, amb les fotografies realitzades per en Juan Aguilar.
La col•lecció Matllo-Aguilar, va ser cedida a l’ Ajuntament, per la família, perquè puguin ser exposades, un altre fotògraf en Àngel Henares de l’agrupació fotogràfica ha digitalitzat i retocat els negatius. Un petit tast de les fotografies de Juan Aguilar, el vàrem tenir amb el calendari municipal realitzat amb algunes de les fotografies de la col•lecció. L’ exposició comptarà amb unes 80 fotografies i es podrà visualitzar a prop de 400 més a través de un monitor.
No hi ha dubte de la importància de la fotografia com a document gràfic, els fotògrafs que fotografien el que els envolta, i ho fan amb una certa continuïtat, estan fent una crònica gràfica, una crònica personal, escrita amb fotografies. És important que persones com Juan Aguilar siguin conegudes per la població, perquè darrera de les imatges, autèntiques cròniques i documents de la època, hi ha un fotògraf que a captat i escrit amb les seves fotografies un període de la vida del municipi, un punt de vista diferent.
Cal felicitar doncs a tots els que han fet possible que es pugui contemplar l’ exposició, és important que l’ Ajuntament tingui una visió oberta i receptiva, que aposti per crear un espai on poder aglutinar una fototeca o un arxiu, perquè aquest col•lecció i d’ altres s’ han de preservar de possibles desaparicions o oblits, en un traster, en un magatzem, en un calaix , o en una capsa ,etc.
Estic convençut de que el sr. Alcalde, està interessat amb que això sigui possible, de fet la recuperació de els col•leccions que esta fent l’ ajuntament és un primer pas, com ho serà la col•lecció de fotografies recollides amb motiu de l’edició de l’ Abans de Montcada i Reixac, que el consistori tindrà una copia de les imatges seleccionades.
Aquesta exposició a la Casa de la Vila, ens permetrà conèixer com era Montcada i Reixac, i de pas com era el fotògraf que va captar les imatges, darrera del visor , darrera de la camera hi ha una persona, cal tenir-ho en compta, una persona que va optar per retratar lo que succeïa a prop seu.
Enhorabona a l´Agrupació Fotogràfica, a la família Matllo-Aguilar, a l’Ajuntament, i com no al fotògraf que malauradament no podrà contemplar la cara de la gent quan contemplem la seva obra.
Cal que us informeu d’ altres exposicions amb motiu de Fotomontcada2009, entre elles la de Oscar Barcons, i el seu delta de l’ Ebre.
Feu un cop de ull a les exposicions, i animeu-vos fotografiar es sa i recomanable, a prop vostre teniu una Agrupació activa , que treballa vers la fotografia.

Si voleu podeu ampliar els cartell, cliquejeu sobre la imatge.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...